Genieten op het terras in Ridderkerk: de beste plekken om te relaxen

Wanneer de zon schijnt en de temperaturen stijgen, is er niets beter dan genieten van een heerlijk drankje op een terras. Ridderkerk biedt een scala aan gezellige terrassen waar je kunt ontspannen, genieten van lekker eten en drinken, en de lokale sfeer opsnuiven. In dit blogpost nemen we je mee langs de beste terrassen in Ridderkerk, zodat je precies weet waar je moet zijn voor een perfecte zomerdag.

1. Terrassen in het centrum van Ridderkerk

Het wapen van Ridderkerk

Midden in het centrum van Ridderkerk vind je Het Wapen van Ridderkerk, een klassiek café-restaurant met een groot terras. Hier kun je genieten van een breed scala aan gerechten, van ontbijt tot diner, en een uitgebreide selectie van dranken. Het terras is ruim opgezet en biedt voldoende schaduwrijke plekken, ideaal voor warme zomerdagen.

Aanrader: Probeer de huisgemaakte appeltaart met een kopje koffie voor een echte traktatie.

Grand Café de Gouden Leeuw

Grand Café de Gouden Leeuw is een populaire plek onder de locals dankzij de warme ambiance en het uitgebreide menu. Het grote terras biedt een geweldig uitzicht op het levendige plein en is perfect voor mensen die graag voorbijgangers bekijken terwijl ze genieten van een hapje en een drankje.

Aanrader: De lunchspecial met verse seizoensingrediënten is altijd een goede keuze.

2. Terrassen aan het water

Brasserie de Krom

Voor een terras met een prachtig uitzicht over het water, ga je naar Brasserie de Krom. Gelegen aan de oever van de Oude Maas, biedt dit restaurant een serene en pittoreske setting. Het terras is perfect voor een romantisch diner of een ontspannen middag met vrienden.

Aanrader: De visgerechten, zoals de gebakken zalm, zijn hier absoluut de moeite waard.

Havenrestaurant ’t Huys

Havenrestaurant ’t Huys ligt in de jachthaven van Ridderkerk en biedt een spectaculair uitzicht op de boten en het water. Het terras is een geweldige plek om te ontspannen na een dagje varen of wandelen langs de rivier. Geniet van een uitgebreid diner of kom gewoon langs voor een verfrissende cocktail.

Aanrader: De fruits de mer schotel is een must-try voor liefhebbers van zeevruchten.

3. Gezellige buurten en verborgen parels

Eetcafé Bij Ons

Eetcafé Bij Ons is een charmant en knus eetcafé gelegen in een van de gezellige buurten van Ridderkerk. Het terras is klein maar sfeervol en biedt een intieme setting voor een rustige lunch of diner. De menukaart wisselt regelmatig en biedt altijd verrassende en smaakvolle gerechten.

Aanrader: Probeer een van de verfrissende ambachtelijke bieren die regelmatig op de kaart staan.

Bistro de Kasteelheer

Bistro de Kasteelheer is een verborgen parel in Ridderkerk en biedt een uniek terraservaring. Gelegen in een historisch pand, heeft deze bistro een karaktervol en sfeervol terras waar je kunt genieten van heerlijke Franse gerechten en een uitstekende wijnselectie.

Aanrader: De boeuf bourguignon is een klassieker die je niet mag missen.

4. Gezinsvriendelijke terrassen

Pannenkoekenhuis De Oude Maas

Pannenkoekenhuis De Oude Maas is een favoriete bestemming voor gezinnen. Het ruime terras biedt voldoende zitplaatsen en is omgeven door groen, waardoor het een ideale plek is voor kinderen om rond te rennen terwijl ouders kunnen genieten van een ontspannen maaltijd. De menukaart staat vol met heerlijke pannenkoeken en andere kindvriendelijke gerechten.

Aanrader: Kinderen zullen dol zijn op de pannenkoeken met suiker en stroop, terwijl volwassenen kunnen genieten van hartige varianten.

Restaurant De Lente

Restaurant De Lente is een gezinsvriendelijk restaurant met een groot terras en een speeltuin voor de kinderen. Hier kun je genieten van seizoensgebonden gerechten terwijl de kleintjes zich vermaken in een veilige omgeving. Het terras biedt zowel zonnige als schaduwrijke plekjes, perfect voor elke weersomstandigheid.

Aanrader: De huisgemaakte limonade is een verfrissend drankje voor zowel jong als oud.

5. Tips voor een perfect terrasbezoek

Wees op tijd

Populaire terrassen kunnen snel vol raken, vooral tijdens zonnige dagen en in het weekend. Zorg ervoor dat je op tijd bent om een goed plekje te bemachtigen.

Bescherm je tegen de zon

Hoewel het heerlijk is om in de zon te zitten, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen UV-stralen. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème gebruikt, een hoed draagt, en eventueel een zonnebril meeneemt.

Neem de tijd

Een bezoek aan een terras is niet iets om te haasten. Neem de tijd om te genieten van je omgeving, je gezelschap, en de heerlijke gerechten en dranken.

Probeer Iets nieuws

Veel restaurants en cafés bieden seizoensgebonden specialiteiten of wisselende menu’s. Maak van de gelegenheid gebruik om iets nieuws te proberen!

Ridderkerk heeft een divers aanbod aan terrassen die stuk voor stuk iets unieks te bieden hebben. Of je nu op zoek bent naar een gezellig café in het centrum, een rustgevende plek aan het water, een verborgen parel in een charmante buurt, of een gezinsvriendelijke omgeving, Ridderkerk heeft het allemaal. Pak je zonnebril, nodig vrienden of familie uit, en ontdek de beste terrassen die deze prachtige stad te bieden heeft.

Verbonden artikelen

Ontdek meer : Gerelateerde verhalen